Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

De omgeving

Vakantiehuis Maretak in Meetkerke biedt je het perfecte uitgangspunt voor lange wandelingen, fietstochten en uitstapjes in de omliggende polderdorpen zoals Zuienkerke, Nieuwmunster, Houthave, Vlissegem en Stalhille met hun authentieke middeleeuwse hoeves, poldermolens en typische bakstenen kerken en kapellen.

Meetkerke is een pittoresk polderdorp, gelegen in het gebied “Maerlant” of land van de zee, dat in de middeleeuwen op de zee gewonnen werd. Het vrijgekomen veenmoeras werd eeuwenlang ontgonnen voor turf, dat als brandstof gebruikt werd. 

Na de middeleeuwen werd het gebied grotendeels drooggelegd voor landbouw. Getuige hiervan is de prachtig gerestaureerde poldermolen uit de 17de eeuw, die je tijdens je verblijf kan bezoeken.

Vandaag de dag wordt de drooglegging omgekeerd met het natuurgebied Meetkerkse Moeren als resultaat. In dit beschermde gebied met delen onder de zeespiegel kan je een brede waaier aan bedreigde planten en meer dan 30 verschillende vogelsoorten bewonderen.

De routes tussen de dorpen en door de ongerepte natuur zijn zeer geliefd door fietsers en wandelaars. Of je nu met de fiets of te voet bent, er is steeds wat te zien of een mogelijkheid om een aangename pauze in te lassen. Zo kan je terecht in de landelijke dorpsbistro met speeltuin ’t Mortierken of op het zomerterras van de imkerij en glasblazerij de Sfeermaker in Stalhille.

Ga je graag wat verderop voor een culturele uitstap, een dagje strand of gewoon lekker shoppen en terrasjes doen? Dat kan in het nabijgelegen Brugge, Damme en de badsteden De Haan, Blankenberge, Knokke-Heist en Zeebrugge. Deze plaatsen zijn zowel met de wagen als met de fiets vlot te bereiken.

 

 

Zin om te logeren in een knusse vakantiewoning in de polders?